Yksityisille

Kaikki omakotitalo rakentajan ja remontoijan valut onnistuvat monipuolisella kalustollamme. Kauttamme saat oikean laatuisen betonin ja parhaan mahdollisen tavan hoitaa erilaiset valutyöt.

Pumpun puomi ylettää lähes 40 metriin ja sitä voi jatkaa valuletkuilla. Olemme pumpanneet betonia yli 80 metrin korkeuteen ja vaakatasossa reilusti yli sadan metrin päähän pumppuautosta.

PERUSTUKSET

Anturoiden, sokkelien ja muiden perustusten valut. Pitkät puomikoneemme ylettävät hyvin talon kaukaisimpiin nurkkiin. Kaiken tyyppiset perustukset onnistuvat jopa hankalissa ja ahtaissa paikoissa. Tarvittaessa käymme paikan päällä tarkistamassa mikä valutapa sopii kohteeseen.

Tarvittaessa järjestyy myös lisämiehistöä valutyötä helpottamaan.

Keskimäärin omakotitalon perustusvalu on valmis muutamassa tunnissa aloituksesta. Aivan perinteinen antura on nopein ja selvin valaa kun taas eristetyn sokkelin valu pitää ottaa paljon rauhallisemmin jotta eristeet ja muotit pysyvät ehjinä.

LATTIAT

Pienistä saaneeraus ja paikkausvaluista suurien talojen tai hallien betonilattioihin. Sirote ja nestemäiset pinnoitteet onnistuvat esim. autotallien lattioihin.

Meiltä saat ammattitaitoiset lattiamiehet, pumppauksen ja betonin yhdellä puhelinsoitolla.

Omakotitalo valuissa lattiatyöt onnistuvat joko ennen rungon pystytystä jolloin betonin levitys onnistuu helposti betonipumpun puomilla. Tai rungon pystytyksen jälkeen letkulinjaa pitkin, ohutta 5cm läpimitaltaan olevaa betoniletkua on helppo käsitellä talon sisätiloissa. Kaikki pumppumme toimivat myös nolla-koneena eli puomia ei tarvitse ottaa työmaalla käyttöön joka säästää tilaa ja myös massan menekkiä.

Meiltä saat siis betonin, lattiatyön ja oikeanlaisen pumpun työmaalle yhdellä puhelinsoitolla. Kauttamme onnistuu myös lattioiden jälkihoito, hiominen yms. Betonin levitys kestää keskimäärin 3-4 tuntia jonka jälkeen lattiamiehet pääsevät hiertämään pintaa joka on valmis noin 2-4 tunnin kuluttua.

MUUT VALUT

Harkko- ja juotosvalut, elementtien saumausvalut seinät, tukimuurit, aidantolpat ja vaikka pihagrillin pohjat. Harkkovaluissa ohuet letkumme ja erilaiset hidastemutkat auttavat valutyössä ja säästävät muottia. Kaiken kokoiset valut hoituvat ja mikään valu ei ole liian pieni.

MUISTILISTA

  • Ajotie. Betoniautot painavat yli 30 tonnia täydellä kuormalla joten varmista tien kantavuus ja talvella tarvittava hiekoitus. Autot ovat neljä metriä korkeita joten varmista ettei reitillä ole matalalla roikkuvia johtoja.
  • Jos kyseessä puomivalu niin huomioi koneen tukijalkojen vaatima tila. Täysin aukinaisena pumppu vaatii jopa kuusi metriä leveän tilan.
  • Säävaraus. Etenkin talviolosuhteissa pitää varmistaa että betoni ei pääse jäätymään, joten sääennustetta pitää tarkkailla valua edeltävinä päivinä ja varata lämmittimiä ja peitteitä valusta riippuen. Betonin kovetuttua jäätymisriski pieninee huomattavasti. Plussakeleillä taivasalla tehtävissä lattiavaluissa sade voi pilata lattian pinnan. Valun aloituksesta noin kymmenen tunnin kuluttua pinta on niin kovaa että sade ei enää haittaa.
  • Suojaus. Vaikka betonin levityksen tekee kuinka varovasti niin aina roiskeita tulee lähiympäristöön. Perustus ja muissa ulkovaluissa tämä ei niin haittaa mutta sisällä lattiavaluissa seinät kannattaa suojata metrin korkeudelle vaikka rakennusmuovilla. Kynnys on myös suojattava hyvin varsinkin jos letkulinja joudutaan vetämään siitä ovesta sisään. Seuraavana aamuna kannattaa käydä vielä seinät ja muut läpi ja raaputtaa mahdolliset roiskeet pois. Muutaman päivän kovettumisen jälkeen pienikin roiskepisara on yllättävän tiukassa.
  • Pitkissä linjavaluissa työmaan on hyvä avustaa pumpparia linjojen rakennuksessa ja keräämisessä. Näin säästetään aikaa ja työ on sujuvaa ja turvallista.
  • Valujärjestys. Varsinkin letkuvaluissa kannattaa aina aloittaa kauimmaisesta kohteesta ja edetä pumppua kohti jolloin letkulinjaa voidaan lyhentää jo valun aikana.
  • Jos mahdollista järjestä mahdollisille ylijäämämassoille alue jonne ne voidaan tiputtaa valun jälkeen, jos betonia jää paljon ylimääräistä niin se voidaan viedä kaatopaikalle maksua vastaan. Aina parempi jos betonin saa ”hyötykäyttöön” vaikka vahvikkeeksi johonkin tai tehdä vaikka pihalaattoja.